Vælg en side

Lola og Hahnemann – Når gode kræfter går sammen

Branchen

Tidligere på året tog to markante profiler på den københavnske restaurationsscene skridtet. De slog virksomheder, erfaring og talent sammen for at kunne realisere nogle af de mange planer de hver især gik rundt og havde. Nu ligger fremtiden åben for blandt andet B2B-salg, kokkeskole og bageri.

Hvad gør man som mindre restauratør i en tid, hvor råvarepriserne er høje og branchens store spillere bare bliver større? Man finder ud af hvem man har et værdifællesskab med og så slår man kræfterne sammen. Det er præcis hvad de to erfarne københavnske aktører Trine Hahnemann og folkene bag Lola på Christianshavn gjorde.

Trine Hahnemann, der har sin restaurant og butik på Skt Kjelds Plads på Ydre Østerbro, har årtier som kok og restauratør på den københavnske restaurationsscene bag sig og hundredetusinder af solgte kogebøger i ind- og særligt udland på CV’et. Lola har de to erfarne kokke Kamilla Seidler og Rune Toft bag sig, som igennem en årrække har gjort Lola i Lille Mølle på Christianshavns Vold til et verdenskendt og anerkendt brand.

Forskellige brands – samme indhold

”Vi deler de samme værdier og derfor er vi gået sammen. Brandmæssigt er vi vidt forskellige men indholdsmæssigt er vi helt ens – vi har samme tilgang til kvalitet, økologi, råvarer og den måde vi ønsker at drive en organisation på.” siger Kamilla Seidler

Sankt Kjelds Plads på Østerbro har undergået noget af en forvandling siden Trine startede sin forretning, fra grå, trafikeret og vindomsust til en grøn perle med masser af liv og fuldt hus til frokost. Og det er netop herude, at de mange ekstra ben, de håber at tilføje forretningen, skal udspringe fra.

”Vi vil jo meget gerne være med til at højne og understøtte den kulinariske kvalitet i branchen, sådan at mindre og mellemstore steder, der måske ikke har plads og kapacitet til surdejsbageri, kan nyde godt af vores produktion. Vi har jo en af Danmarks dygtigste bagere stående herude i Meghan.”

Men det er ikke kun B2B der er ambitioner om - også catering og kokkeskole giver lokalerne på Østerbro mulighed for. Kamilla uddyber:

”Kokkeskolen skal være det økologiske islæt i den branche og henvende sig til alle. Lige fra dem der er blevet alene og ikke kan lave mad over dem der er flyttet hjemmefra - til dem der kan i forvejen, men har brug for ny, grøn inspiration”

En spændende proces

Men hvad gør man sig af tanker, når to kendte brands skal fungere som et? Hemmeligheden er, ifølge Kamilla, ikke at gøre for meget på en gang:

”Det handler om at få ro på tropperne internt først, og signalere ud ad til at intet ændrer sig til det dårligere, sådan så at stamgæsterne bliver forsikret om, at de stadig vil kunne genkende os. Men det er klart at lidt af Lola, de indiske og sydamerikanske krydderier, kommer herud og møder det mellemøstlige, nordiske og det italienske som ligger Trine meget nært.”

”For os er det en spændende proces at se hvad der fungerer hvor. At skulle navigere i det kan godt være lidt svært nogle gange, men kreativt er det en fed opgave. For den almindelige gæst er det ligegyldigt hvem der ejer hvor meget og af hvad. Så længe det er lækkert, så det skal man ikke være så bange for. Vi skal passe på at overkomplicere det.” siger Kamilla Seidler

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.