Vælg en side

DRC træder ind i Miljøministeriets Forum for Bæredygtigt Indkøb

27. august, 2024Bæredygtighed // Branchen

DRC træder nu officielt ind i Miljøministeriets Forum for Bæredygtigt Indkøb. Forummet har til formål at fremme miljøansvarlighed i professionelle indkøb, både i det offentlige og i private virksomheder. Med sin nye rolle i styregruppen for forummet vil DRC arbejde for, at professionelle indkøb i højere grad kan fremme grøn omstilling.

Udfordringer som rigide udbudsregler, manglende tid til tilrettelæggelse af indkøb og begrænsede kompetencer og viden om bæredygtige råvarer er noget af det, der begrænser mulighederne for at få mere grønt ind i de professionelle køkkener. DRC ønsker blandt andet at synliggøre disse begrænsninger og foreslå inspiration samt konkrete løsninger for at fremme bæredygtighed i professionelle indkøb. Forummet samarbejder tæt med Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb (POGI), som udvikler udbudskrav til offentlige institutioner.

Initiativet er vigtigt for alle DRC-medlemmer, der leverer enten råvarer til professionelle køkkener eller færdige måltider, men nok især for DFCL. Hvis du har kendskab til faktorer, der begrænser dine muligheder for at levere til professionelle køkkener, så skriv til DRC. Vi vil tage dine input med i vores videre arbejde i Forum for Bæredygtigt Indkøb.

Kort om Forum for Bæredygtigt Indkøb
I regeringens Strategi for Grønne Offentlige Indkøb (2020) er det besluttet, at forummet skal fremme miljøbevidste og ansvarlige indkøb af varer og tjenesteydelser blandt professionelle indkøbere i både offentlige og private virksomheder. Dette skal ske gennem øget vidensdeling, erfaringsudveksling og samarbejde mellem relevante aktører. Synlighed og vidensdeling realiseres gennem et bredt netværkssamarbejde mellem professionelle offentlige og private indkøbere, fagpersoner med teknisk og miljømæssig ekspertise, leverandører, branche- og interesseorganisationer samt kommuner og regioner.

Læs mere på Forums hjemmeside Den Ansvarlige Indkøber (denansvarligeindkober.dk)

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.