Vælg en side

NY UNDERSØGELSE VISER, AT DANSKERNE SIGER JA TIL BÆLGFRUGTER PÅ MENUEN

14. februar, 2025Bæredygtighed // Branchen

I anledning af Bælgfrugternes Dag den 10. februar udkom en ny befolkningsundersøgelse udført af Bælgfrugtpartnerskabet, som har kastet lys over danskernes syn på bælgfrugter. Resultaterne viser, at over halvdelen af befolkningen ønsker at øge deres forbrug af bælgfrugter inden for det næste år. Undersøgelsen viser at de er motiveret af sundhed, klima og økonomi. Men også, at danskerne er udfordret – de mangler inspiration og viden. Og her kommer restauranter, caféer og kantiner ind.

”Det er fantastisk at se, at danskerne ønsker at spise flere bælgfrugter indenfor det næste år. Men vores undersøgelse viser også, at der ligger et stort ansvar hos detailhandlen, kantiner og restauranter for at gøre bælgfrugter mere tilgængelige og inspirerende. Det er noget af det, partnerskabet er sat i verden for at få sat tempo på. Resultaterne er vigtige for udviklingen, for nu ved en stor del af vores partnere, hvor de kan sætte ind – og at kunderne er der!” siger Laura McWilliam Hoffmann, udviklingsdirektør i Tænketanken Frej, der står bag Bælgfrugtspartnerskabet. (Pressemeddelelsen)

Der er en stigende interesse for bælgfrugter og restaurationsbranchens faglige kompetencer er efterspurgte. Branchen er tiltænkt en stor ambassadør rolle, hvor danskerne kan møde et inspirerende måltid med bælgfrugter. Kun 16% af de adspurgte er enige i, at restauranter og caféer inspirerer dem til at spise flere bælgfrugter, hvilket understreger ønsket om, at restauratører tager en mere aktiv rolle i at fremme bælgfrugter som en attraktiv og bæredygtig spise.

I DRC brancheanalyse 2024 så vi, at restauratørerne selv peger på, at planter og bælgfrugter bliver vigtigere for deres menu de næste tre år.

Restauranter, caféer og kantiner har en enestående mulighed for at være med til at forme danskernes madvaner. Der er et klart potentiale for branchen til at tage en førende rolle i at introducere kreative og velsmagende bælgfrugtsretter, hvilket kan motivere flere til at vælge grønnere og bæredygtige alternativer.

Du kan læse hele undersøgelsen her:

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.