Vælg en side

Hvad mener du om det økologiske spisemærke?

11. april, 2025Bæredygtighed // Branchen // Fødevarer // Jura

Vi er interesseret i at vide, hvad du tænker om det Økologiske Spisemærke, og om det er noget du bruger i din hverdag. Hos Danmarks Restauranter & Caféer, DRC, arbejder vi nemlig for at styrke bæredygtighed i restaurationsbranchen, og dermed også for at fjerne de barrierer, der kan være, for at købe mere økologisk.

Vi har udarbejdet et kort spørgeskema, som vi rigtigt gerne vil have dig til at svare på uanset om du bruger det Økologiske Spisemærke eller ej – det tager kun to minutter.

Som restauratør har du mulighed for at opnå et mere bæredygtigt indkøb og en mere bæredygtig menu igennem indkøb af økologiske råvarer. DRC arbejder for at styrke bæredygtighed i restaurationsbranchen, og dermed også for at fjerne de barrierer, der kan være, for at købe mere økologisk. Derfor er vi hos DRC interesseret i at vide, hvad du tænker om det Økologiske Spisemærke, og om det er noget du inkorporerer i din hverdag.
 
Denne undersøgelse skal belyse Danmarks restauranter, cafeer, hoteller og catering interesse for indkøb af økologi og brugen af det Økologiske Spisemærke, som målsætning for indkøbet. Undersøgelsen tager max 2 minutter at besvare og består af 7 spørgsmål.
 
Det Økologiske Spisemærke er udbredt i professionelle køkkener især i de offentlige. Et vigtigt formål med Spisemærket er at fremme indkøb og efterspørgslen efter økologiske råvarer, og dermed øge udbredelsen af det økologiske landbrug i Danmark. Dette har betydning for bæredygtighed idet produktionen af økologiske råvarer ikke bruger pesticider, kunstgødning og tager større hensyn til dyrevelfærd og biodiversitet. Som restauratør har du derfor mulighed for at opnå et mere bæredygtigt indkøb og menu igennem indkøb af økologiske råvarer. Indkøbes tilstrækkeligt med økologiske råvarer, vurderet ved en økologiprocent af myndigheden Fødevarestyrelsen, kan man blive belønnet med det Økologiske Spisemærke. Mærket kan bruges til at kommunikere sin økologiindsats til kunder og gæster og på den måde imødekomme deres forventninger til en mere bæredygtig menu.

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.