På Hotel- og Restaurantskolen uddannes morgendagens kokke til at tage ansvar for en madkultur, der matcher fremtidens klimakrav. Uddannelsen til Grøn Madhåndværker er en individuelt tilrettelagt erhvervsuddannelse af 2 års varighed, der kombinerer gastronomisk håndværk med bæredygtighed.
Fremtidens Kokke på Grøn Madhåndværkeruddannelsen
Eleverne lærer at skabe plantebaserede retter med fokus på økologi, bæredygtige proteiner og smagsoplevelser, der kan vende vores spisevaner på hovedet. Eleverne lærer at arbejde med bæredygtige proteiner fra svampe til bælgfrugter og tang. De lærer at løfte dem til nye højder gennem bl.a. fermentering, så de kan producere miso, svampegarum, tempeh og meget mere.
Det handler om at give grøntsager hovedrollen uden at gå på kompromis – en mission, der forbereder eleverne til en verden, hvor klimabevidste valg er nødvendige.
Kom en tur med i køkkenet i denne video lavet af Hotel- og Restaurantskolen:
Eleverne Udforsker Grønt Køkkenhåndværk
Under vores besøg på Hotel- og Restaurantskolen oplevede vi elevernes dedikation og passion for grøn gastronomi. I køkkenet blev der eksperimenteret med alt fra plantebaserede proteiner til fermenteringsmetoder, der løfter råvarerne til nye højder. Eleverne får indsigt i både råvarernes oprindelse og de teknikker, der bringer dem til live.
Denne dag var de i gang med at forberede årets Julefrokost, som selvfølgelig var en plantebaseret julefrokost. Her blev auberginer forvandlet til en plantebaseret "sild", eller “snild”, som de kalder den, ved hjælp af tangmarinade og klassisk karrymayo, og pastinakker blev til paneret "Fredsfisk", mens leverpostejen blev lavet på svampepuré.
Hotel- og Restaurantskolen har spurgt eleven Magde hvad hun synes om uddannelse, du kan høre hvad hun svarede her:
”Hvorfor skal det være så svært når det faktisk er ret enkelt. Folk mangler vigtige madkundskaber for at lave plantebaseret mad. Det er det vi lærer og udvikler på den Grønne Madhåndværkeruddannelse.”
- Magda, elev
Samarbejde om Bæredygtig Uddannelse
Grøn Madhåndværkeruddannelsen er mere end blot en uddannelse – det er et samarbejde mellem Hotel- og Restaurantskolen, elever og virksomheder. Eleverne får lærepladser, hvor de kan omsætte deres kundskaber i praksis og bidrage til en grønnere madkultur.
Skolen arbejder aktivt for at skabe stærke partnerskaber med virksomheder, der ønsker at støtte uddannelsen og fremtidens kokke. Har din virksomhed lyst til at tage del i denne grønne omstilling og være læreplads for Grønne Madhåndværkere?
Læs mere på Hotel- og Restaurantskolens hjemmeside og vær med til at uddanne kokke, der kan gøre en forskel: