Flere af fremtidens kokke kan nu specialisere sig inden for grøn gastronomi
Bæredygtighed // BranchenKokkeelever får nu chancen for at tage et nyt grønt speciale på deres uddannelse, når de 15 erhvervsskoler med gastronomuddannelsen åbner op for plantebaseret specialisering. DRC har længe slået på tromme for at få flere grønne kompetencer i køkkenerne og få udannet flere grønne faglærte kokke. Det kan nemlig bidrage til at skubbe restaurationsbranchens menuer i en mere plantebaseret og bæredygtig retning.
Det Grønne Speciale er nu godkendt af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet og udbydes fra 1. august 2025.
Hvis du vil høre mere om uddannelsen, så kontakt Uddannelsessekretariatet på mail srh@uddannelsessekretariatet.dk eller telefon 52110897.
Så snart, der kommer mere information om specialet og tilmelding til uddannelsen sender vi info ud.
Grøn madhåndværker
Udover gastronomuddannelsen med grønt speciale er der også mulighed for at vælge "Grøn Madhåndværker" som er en 2 årig uddannelse på Hotel- og Restaurantskolen i København. Denne uddannelse er en individuelt tilrettelagt erhvervsuddannelse (IEUD) . Først skal eleven have gennemført 20 uger på gastronom grundforløb 2.
Den kan ikke sidestilles med en erhvervsuddannelse som gastronom med specialet kok, der i alt varer 3 år og 9 måneder.
Vil du vide mere om
vores arbejde?
