Hos Fødevarestyrelsen finder du nu et vitalt online værktøj kaldet Sikre Fødevarer. Værktøjet er skræddersyet til fødevarevirksomheder og går simpelt ud på at guide og rådgive om sikker håndtering af fødevarer. Værktøjet indeholder beregnere og detaljerede guider til alt fra sous vide og fermentering til henkogning, røgning og saltning.
Sikre Fødevarer tilbyder en komplet digital værktøjskasse, der er inddelt i tre brugervenlige kategorier:
- Vejledningsværktøjer: Her tilbydes indsigt i risici forbundet med forskellige råvarer samt vejledning i håndteringen og styringen af diverse processer.
- Beregningsværktøjer: Få hjælp til præcist at beregne sikker køling, varmebehandling, nedkøling og varmholdelse af fødevarer – tidligere kendt under navnet SiTTi.
- Hjælpeværktøjer: Disse værktøjer leverer praktisk assistance med metoder og teknikker, herunder måling af pH, vandaktivitet, vægttab og saltindhold i fødevarer.
Denne platform vil uden tvivl være en værdifuld ressource for alle, der stræber efter at opretholde en høj standard inden for fødevaresikkerhed i restaurationsbranchen.
Læs mere på Fødevarestyrelsen hjemmeside Sikre fødevarer