Vælg en side

Hvad er regenerativt landbrug? DRC på besøg på Naturdestination Skovsgaard

13. september, 2024Bæredygtighed // Branchen // Fødevarer

DRC er i øjeblikket på farten efter det grønne guld og har i den forbindelse været en tur på Langeland og besøge Naturdestination Skovsgaard. Her dyrker man, i samarbejde med Dansk Cater, økologisk regenerative grøntsager og urter - 31 forskellige sorter af afgrøder på 3 hektar jord. Naturdestination Skovsgaard har siden 1989 dyrket økologisk landbrug, men fra 2019 har man benyttet regenerative principper til glæde for både biodiversitet og klima.

En holistisk tilgang

Regenerativt landbrug betyder, at man har en mere holistisk tilgang til måden at dyrker sine afgrøder på end konventionelt og økologisk landbrug: bl.a. bruges der ingen former for kunstgødning, markerne bevares grønne og plantedækkede størstedelen af året – da det trækker Co2 ud i luften.

Maskinel pløjning er forbudt så jordens struktur skånes. Kulstofindhold øges for at binde vand, ilt og næring bedre til jorden - også biodiversitet øges både under og over jorden. Uden for dyrkningsperioderne bevares marker grønne og plantedækkede så kulstoffet i jorden opbygges igennem udtræk af CO2 fra luften – positivt for klimaaftrykket.

Derfor er det relevant for dig

Benjamin Larsen understreger, at det regenerative landbrug, som det man oplever på Naturdestination Skovsgaard, ikke kan stå alene som løsningen imod klima- og biodiversitetskrise, ”Vi bliver nødt til at have respekt for hele værdikæden. Vi kan ikke løse det alene, restauranter kan ikke løse det alene. Vi må være fælles om at gøre det.”

Er du nysgerrig efter at høre mere eller har du spørgsmål til, hvordan du som restauratør kan støtte det regenerative, så tag fat i Klima- og Fødevarepolitisk Chef i Danmarks Restauranter & Caféer, Jakob Zeuthen på jaz@thehost.dk

”Regenerativt landbrug er en del af løsningen. Vi tager ansvar for tingene og har en holdning til hvad vi gør – jeg tror på vi vinder med gode værdier”

fortæller Benjamin Larsen, Markedschef i Dansk cater

unikke grøntsager

I samarbejdet mellem Dansk Cater og Naturdestination Skovsgaard, er Lana og Georgia ansat til at forene bærdygtighed og kvalitet. Resultatet af at dyrke økologisk regenerative grøntsager er grøntsager af høj kvalitet som lader sig afspejle i smagen.

Med deres faglige ekspertise og kærlighed til naturen, arbejder de for at genoprette jordens sundhed, sådan at det bliver muligt at skabe et bæredygtigt økosystem - du kan følge det daglige arbejde i marken på deres instagram.

Det kan du også opleve på Naturdestination Skovsgaard

Naturdestination Skovsgaard tilbyder, udover et førstehåndsindtryk af regenerativt landbrug, også alverdens sjove og interessante muligheder for besøg og udstillinger. Dette både for børnefamilier og naturinteresserede.

Du kan bl.a. opleve dyr der lever vildt i naturen, udforske vandhuller og lave mad over bål med råvarer fra naturen. Der er også mulighed for naturophold med overnatning. Dyk ned i, hvilke oplevelser der venter og deres inspirerende historie på Naturdestination Skovsgaards hjemmeside.

Vil du vide mere om

vores arbejde?