Information om roskildesyge (norovirus) til madprofessionelle
9. november, 2023Branchen // FødevarerEfterår og vinter bringer desværre en øget risiko for virussygdomme med sig, og hvert år ser vi mange blive ramt af roskildesyge (norovirus), som er ekstremt smitsomt – bl.a. via mad. Derfor sætter Fødevarestyrelsen igen i år fokus på, hvordan vi sammen kan forhindre spredning af norovirus, især i miljøer som restauranter, kantiner, delikatesseafdelinger og institutionskøkkener, hvor der bliver tilberedt mad til andre.
Hovedbudskabet er stadig det samme: Hvis du er syg, bør du blive hjemme, og du bør tidligst vende tilbage til arbejdet 48 timer efter, at symptomerne er forsvundet. Dette er den mest effektive måde at forhindre smitte af både kunder og kolleger.
I er velkommen til at downloade Fødevarestyrelsens to nye plakater, som kan printes og bruges for at øge opmærksomheden i køkkenet, i personaleområder og ved toiletter m.v.
Desuden kan I finde yderligere information om norovirus og gode råd til at forhindre smitte via fødevarer på Fødevarestyrelsens hjemmeside.