Vælg en side

Inspiration til omstilling

OMSTILLINGSGUIDE

Corona-epidemien har tvunget restaurationsbranchen ud i en ny virkelighed, og mange restauratører overvejer at optimere eller omstille forretningen for at matche forbrugernes ændrede behov. 

MILJØ, DIGITALISERING OG KOMPETENCEUDVIKLING

Med innovative briller kigger mange mod nye markeder og mod nye forretningsmodeller – eksempelvis ved køb af nyt udstyr og digitale systemer, ved omstilling og tilpasning til grønne koncepter, eller ved opkvalificere virksomhedens ansatte.

Mulighederne er mange - og med denne guide vil DRC, OnlinePOS og Barma inspirere til omstilling i branchen ved at sætte fokus på en række eksisterende muligheder inden for henholdsvis miljømæssig bæredygtig omstilling, digital drift samt kompetenceudvikling og uddannelse af medarbejdere.

Brug guiden som generelt pejlemærke i udviklingen af din virksomhed eller som inspiration til din ansøgning til Omstillingspuljen. Puljen vægter særligt bæredygtighed, digitalisering og kompetenceudvikling højt, så projekter inden for netop disse områder kan være værd at overveje. Men husk: Det er kun fantasien, der sætter grænser for omstilling.

Her er vores forslag til initiativer, som dit omstillingsprojekt kan tage afsæt i:

Miljømæssig bæredygtig guide til omstilling af virksomheder i restaurationsbranchen

Miljømæssig bæredygtig omstilling:

  • Igangsæt projekter, der reducerer mængden af madspild, herunder registrering og indsamling af data om madspild
  • Få bedre indretning i køkkenerne for at sikre bedre affaldshåndtering, herunder udsortering af organisk affald
  • Vælg bæredygtige løsninger ift. salg af takeaway. Det handler om valg af emballage, men også om at inkludere flere grønne retter på takeaway menukortet
  • Lav CO2-udregninger og handlingsplan for reduktion af forretningens samlede CO2-udledninger
  • Omlæg menukortet ved at inkorporere en højere grad af bæredygtighed: Flere grønne retter, lokale råvarer, råvarer i sæson samt fokus på økologi
  • Indkøb råvarer efter mærkningsordninger (dyrevelfærd, skånsomt fanget fisk, økologi mm.)
  • Indkøb råvarer direkte fra producenterne
  • Energioptimér, fx ved bedre isolering, valg af hårde hvidevarer og køkkenudstyr ud fra energihensyn

 

Digital omstilling af driften
I hele forretningen:

  • Brug restaurant management software med udvidet lagerstyring, spildregistrering vareforbrug og indkøb
  • Brug bar management systemer som kontrol- og tællesystemer til registrering af fx svind på øl, postmix og spiritus
  • Brug data management som Business Intelligence og dashboards til overblik og analyse af din virksomheds data
  • Brug staff management til at sammenholde lønudgifter med omsætning og udvikling af medarbejdere og deres performance

Større fokus på take away, effektivisering af arbejdsgange og fleksible salgssituationer:

  • Omlæg din forretning til at dække bredere fx mad ud af huset til kantiner/kontorer og private
  • Omlæg til at køre takeaway med system og hjemmeside til digital bestilling og betaling
  • Omlæg og optimér køkken til håndtering af takeaway gennem fokus på effektiv drift
  • Etablér mulighed for udeservering med bestillingsenheder og betaling, samt nye arbejdsgange i køkkenet ved fx at bruge køkkenskærme eller forskellige printerstationer
  • Etablér mulighed for mobile salgsenheder for at øge udendørs salg og takeaway
  • Ombyg til færre kontaktflader for gæster og ansatte fx igennem nye teknologier som online bestilling, self-order eller bestilling via QR-koder

Læs mere om dine muligheder for digital omstilling og hvordan OnlinePOS kan hjælpe dig HER. Husk at oplyse, hvis du er medlem af DRC, da du kan opnå rabat for både små, mellem og store løsninger.

 

Kompentenceudvikling og uddannelse af medarbejdere

  • Gør træningen af medarbejdere digital og målbar
  • Supplér din fysiske træning med digitale uddannelsesforløb
  • Klæd medarbejderne på før genåbning og re-board medarbejderne effektivt
  • Gør noget af jeres uddannelse uafhængig af fysisk kontakt og tilstedeværelse
  • Løft salg og serviceniveauet med online kurser, som booster jeres omsætning
  • Klæd medarbejderne ordentligt på, så de føler sig ekstra trygge i den kommende og stressende periode, når branchen genåbner
  • Gør COVID-19 træningen digital og målbar
  • Spar penge og effektiviser din oplæring af nye medarbejdere
  • Skab sammenhold og sund konkurrence med en digital uddannelsesplatform

Læs mere om dine muligheder for kompetenceudvikling  af dine medarbejdere og hvordan Barma kan hjælpe dig HER. Barma har professionelle ansøgere, der kan hjælpe jer med ansøgningen til Omstillingspuljen.

Download de tre guides her:
Inspirationsguide til miljømæssig bæredygtig omstilling
Inspirationsguide til digitalisering af driften
Inspirationsguide til kompetenceudvikling og uddannelse af medarbejdere

Hvis du har behov hjælp til omstilling af din virksomhed, så sidder OnlinePOS klar til at rådgive dig vedr. omstilling til digital drift, og Barma kan hjælpe dig med at optimere dine medarbejderes kompetencer og uddannelse. Du er også velkommen til at kontakte DRC's CSR-afdelingen for at få inspiration til hvilke bæredygtige elementer, du kan inkorporere i dit bæredygtige forretningskoncept. Tøv ikke med at kontakte os.

Kort om OnlinePOS:
OnlinePOS er en af Nordens førende producenter og leverandører af kassesystemer. OnlinePOS har eksisteret i 10 år med en vision om at skabe det mest intuitive POS-system til restauranter, cafeer, barer, festivaler og events. Med OnlinePOS får du de nyeste betalingsmuligheder og teknologier, og du har alt samlet i ét system. Fra Backoffice kan du styre take away bestillinger, self-order, food management i køkkenet med fx køkkenskærme, ændre produkter og priser og følge salget realtime. Med en lang række forskellige integrationer til de stærkeste systemer på markedet indenfor bl.a. økonomi, løn, vagtplan og e-learning, gør OnlinePOS det nemmere at drive forretning!
Kontakt OnlinePOS hvis du ønsker at digitalisere din drift

Kort om Barma:
Barma er Danmarks eneste digitale uddannelsesplatform lavet for restauranter, barer og hoteller. Med over 200 branchemoduler lavet i samarbejde med professionelle brancheeksperter og -leverandører, kommer man nemt og billigt i gang med e-learning. Lad dine medarbejdere dygtiggøre sig i alt fra systemer som OnlinePOS og Planday, til professionelle tjenerkurser, bartenderkurser, salg og service kurser, ledelseskurser, hygiejnekurser, COVID-19 kurser osv. Barma er en partner, der forstår jeres forretning, nuværende situation og som har specialiseret sig i branchen.
Kontakt Barma hvis du ønsker at kompetenceudvikle og uddanne din medarbejdere