Vælg en side

Morgenmøde om Bordkaptajner

Bæredygtighed // Branchen

en ny måde at samarbejde med gæster på

Arbejdsmiljøet på gulvet for de ansatte er stadig udfordrende, da nogle gæster fortsat opfører sig grænseoverskridende overfor personalet. Branchen kan ikke være tjent med status quo og selvom mange initiativer har været afprøvet, så er der brug for noget nyt. Problemet løses ikke med endnu et charter eller plakat, der kan hænges op i vinduet. Noget mere skal gøres.

Simon Leo Hansen har på sine restauranter arbejdet med inklusion i flere år, og har bl.a. udformet synlige politikker til gæsterne, og medarbejderne har modtaget undervisning. Diversitet og inklusion er også en integreret del af personalepolitikken med procedurebeskrivelse for håndtering af fx diskrimination fra kolleger eller gæster.

 

I 2024 var der dog brug for fornyet inspiration til fortsat at holde dagsordenen varm og aktuel blandt medarbejdere og gæster, med et mere positivt sprog, der får skabt bedre bro mellem ansatte og gæster, som genetablerer kontakten – og her kom ”Bordkaptajnerne” ind i billedet.

Initiativet “Bordkaptajner” er sat i søen i forlængelse af et 12-måneders undervisningsforløb med Frederick Consult. Med fokus på ledelse med psykologisk tryghed for ejerkredsen, medarbejdersamtaler med psykologisk tryghed, DE&I workshops med de ansatte på hver restaurant for at udvikle et nyt sprog til hinanden - og til gæsterne.

Bordkaptajnen og projektet blev nævnt i denne artikel på Tv2Kosmopol: Restaurant udpeger gæster som bordkaptajn: ”Vi gør det af ren desperation” | TV 2 Kosmopol

 

Dem møder du

Simon er indehaver af restauranterne Omar, Safari, Kima og Lamar og han tester netop nu effekten af konceptet ”Bordkaptajner”.

Frederik (konsulent) har været tovholder og underviser på projektet og har designet forløbene på restauranterne. Han har tidligere arbejdet med anti-diskrimination/inklusion i fodboldverdenen og arbejder som konsulent med fokus på feedback-loops, tryghed og ansvar i restauranter.

Det får du med hjem

Simon og Frederik vil fortælle om første etape af testperioden, dele data og konkret opfordre til nytænkning omkring hvordan dialog og samarbejde med gæster og ansatte etableres.

Du får inspiration med hjem til hvordan en ny slags feedback og medansvar kan være en nøgle til mindre grænseoverskridende adfærd. En varmere og mere respektfuld kommunikation skal gå begge veje. Gæster kan blive de bedste allierede hvis de lærer hvordan.

Hvor og hvornår?
Torsdag d. 24. april 9:00-10.30
Skindergade 7, 3. sal
1159 København K

Arrangementet er gratis, og der vil være kaffe og croissanter. 

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.