Vælg en side

Vær med til at uddanne fremtidens grønne kokke

6. september, 2024Bæredygtighed // Branchen // Uddannelse

Som mester, oplæringsansvarlig eller læreplads for fremtidens grønne kokke er du med til at uddanne skarpe madhåndværkere. Og med flere grønne kokke er du oven i købet med til at styrke den grønne omstilling i dit køkken og på menuen - og så bidrager du samtidig til en mere bæredygtig madkultur.

Den 5. august 2024 startede det første grundforløbshold med 25 elever til Hotel-og Restaurantskolens Grøn Madhåndværkeruddannelse. Uddannelsen er en ny mulighed for fremtidens unge med ønsket om en specialisering indenfor grøn gastronomi, vegetarmad, planterig kost, mere bæredygtige produktionsmetoder, økologi, råvarelære og grønt værtskab!

Grøn Madhåndværker er en individuelt tilrettelagt erhvervsuddannelse (IEUD) med en varighed på 2 år. Før opstarten på Grøn Madhåndværker skal eleverne gennemføre et gastronomgrundforløb, der har en varighed af 20 uger. Uddannelsen er tilrettelagt af skolen efter Børne- og Undervisningsministeriets regler om Individuelle erhvervsuddannelses forløb (Individuelt forløb på erhvervsuddannelserne | Børne– og Undervisningsministeriet (uvm.dk))

Uddannelsen til Grøn Madhåndværker (IEUD) begynder, når eleven har gennemført grundforløbet og indgået lærepladsaftale eventuelt med din restauration. Er du interesseret i at være læreplads for elever på Grøn Madhåndværker, så læs mere på Hotel- og Restaurantskolens hjemmeside:

Vil du læse videre om uddannelsen, læs her: Bliv Grøn Madhåndværker på Hotel- og Restaurantskolen (hrs.dk).

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.