Vil du med på tur til Langeland?
Bæredygtighed // Branchen // Fødevarer”Vi bliver nødt til at have respekt for hele værdikæden. Vi kan ikke løse det alene, restauranter kan ikke løse det alene. Vi må være fælles om at gøre det.”
Vi vil gerne have dig med på en medlemstur til Langeland, hvor vi sammen får en indsigt i, hvordan fremtidens bæredygtige fødevarer bliver produceret. DRC inviterer dig nemlig på en tur til den smukke Naturdestination Skovsgaard på Langeland, hvor du vil opleve på første hånd, hvordan man dyrker bæredygtige grønsager ud fra økologiske og regenerative dyrkningsprincipper. Du vil få viden med hjem om, hvorfor disse fremtidens fødevarer er vigtige for din forretning og dit indkøb, og hvordan det kan bidrage med at udvikle din menu i en bæredygtig retning. Turen er gratis for medlemmer af DRC - vi håber, du vil med.
Tidspunkt: tirsdag den 10. juni 2025 kl. 10.00 - 15.15
Program:
10:00 Ankomst Naturdestination Skovsgaard
10:15 Velkomst og introduktion til dagen v. Dansk Cater /DRC
10:45 Sankning og vildgræsning v. naturvejleder Marianne
12:00 Tilberedning og frokost med samtale om regenerativt landbrug
13:00 Gåtur rundt om det regenerative landbrug v. Lana og Georgia
14.15 Kaffe, kage og oplæg ved Dansk Caters arbejde for bæredygtighed
15:15 Tak for i dag og hjemad
Et fokus på hele værdikæden
Regenerativt landbrug betyder, at man har en mere helhedsorienteret tilgang til måden at dyrker sine afgrøder på end konventionelt og økologisk landbrug: bl.a. bruges der ingen former for kunstgødning, markerne bevares grønne og plantedækkede størstedelen af året – da det trækker Co2 ud i luften.
Pløjning med maskiner er forbudt så jordens struktur skånes. Kulstofindhold øges for at binde vand, ilt og næring bedre til jorden - også biodiversitet øges både under og over jorden. Uden for dyrkningsperioderne bevares marker grønne og plantedækkede så kulstoffet i jorden opbygges igennem udtræk af CO2 fra luften – positivt for klimaaftrykket.
Benjamin Larsen understreger, at det regenerative landbrug, som det man oplever på Naturdestination Skovsgaard, ikke kan stå alene som løsningen imod klima- og biodiversitetskrise:
”Vi bliver nødt til at have respekt for hele værdikæden. Vi kan ikke løse det alene, restauranter kan ikke løse det alene. Vi må være fælles om at gøre det.”
Er du nysgerrig efter at høre mere eller har du spørgsmål til, hvordan du som restauratør kan støtte det regenerative, så tag fat i Klima- og Fødevarepolitisk Chef i Danmarks Restauranter & Caféer, Jakob Zeuthen på jaz@thehost.dk
Det kan du også opleve på Naturdestination Skovsgaard
Naturdestination Skovsgaard tilbyder, udover et førstehåndsindtryk af regenerativt landbrug, også alverdens sjove og interessante muligheder for besøg og udstillinger.
Vil du vide mere om
vores arbejde?
